gototopgototop
Torajaland A (compact) Afdrukken E-mail
Tana Toraja (Zuid-Sulawesi): 4 dagen vanaf € 198,-
Makassar - Tana Toraja - Makassar

Torajaland behoort tot één van de meest bijzondere gebieden ter wereld. De Toraja’s, met hun unieke tradities en rituelen, wonen in prachtige Tongkonan’s. Tijdens de dodenceremonies gaan de Toraja’s helemaal los en maken van een uitvaart een groot spektakel. Het ruige gebied bestaat uit grillige bergen en prachtige landschapen, die worden gesierd door groene rijstvelden en kerktorentjes.
Reiscode: GCR020

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1: Makassar – Torajaland
Na aankomst op de luchthaven van Makassar wordt u verwelkomd door uw gids. Onderweg brengt u een bezoek aan Bantimurung. Dit prachtige park is een paradijs voor de natuurliefhebber. Na een korte wandeling komt u aan bij een mooie waterval, die verscholen ligt tussen het prachtige natuurschoon. Vervolgens rijdt u naar Pare Pare, waar u aan zee luncht in een mooi restaurant. Vervolgens volgt u de weg door het mooie landschap van Zuid-Sulawesi naar het pittoreske Torajaland. Na aankomst wordt u naar het hotel of Tongkonan Layuk Lion gebracht. 's Avonds kunt u genieten van een typisch Torajanees diner.

Dag 2: Torajaland (O,D)
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het fabelachtige Kete Kesu. Hier vindt u mooie “Tongkonans”, traditionele Toraja huizen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Londa, hier gaat u met behulp van een olielamp een donkere grot verkennen. U zult al snel ontdekken waar deze grot voor dient. Na de lunch gaat u naar het groene Suaya, waar u het geheim ontdekt van de babybomen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Lemo. Hier is een rotswand gebruikt als begraafplaats. Er zijn holen gehakt in de rots, die vervolgens zijn opgevuld met lijkkisten. De unieke “Tau Tau’s” (dodenpoppen) waken over de kisten. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel. 's Avonds gaat u gezellig barbecueën in een traditioneel dorp tussen traditionele Tongkonans. U zult merken dat de gastvrouw haar best heeft gedaan op het diner.

Dag 3: Torajaland (O)
Na het ontbijt bezoekt u het mooie dorp Sa’dan. Het dorp staat bekend als het weefcentrum van Torajaland. Hier vindt u in de traditionele huizen de mooiste stoffen en kleden. Vervolgens rijdt u via het traditionele dorpje Palawa naar de “Rante” (ceremoniaal grond) van Bori. Hier staan mysterieuze megalieten, die lang geleden werden gebruikt tijdens de dodenceremonies. Vervolgens gaat u lunchen in een knus restaurant tussen de groene rijstvelden. Na de lunch gaat u verder op ontdekking in Torajaland. In Marante vindt u vele “Tau Tau’s” en hangende graven. Vervolgens kunt u een hangbrug oversteken en een bezoek brengen aan dorpjes waar de tijd stil lijkt te zijn gestaan. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel. Tijdens het diner kunt u genieten van een glas lokale “Ballok” (palmwijn).

Dag 4: Torajaland – Makassar (O)
's Ochtends neemt u afscheid van het mysterieuze Torajaland en rijdt u naar Pare Pare om te lunchen. Na de lunch wordt de reis voortgezet naar de hoofdstad Makassar en wordt u naar de luchthaven of het hotel gebracht.

Prijzen

Dagelijks vertrek t/m 24 december 2016 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen (niet verplicht) p.p.
1 persoon € 535,- € 100,- Toeslag Village stay: € 100,-
2 personen € 365,- €   75,- Toeslag Village stay: €   50,-
3-4 personen € 295,- €   75,- Toeslag Village stay: €   50,-
5-6 personen € 250,- €   75,- Toeslag Village stay: €   50,-
7 en meer personen € 198,- €   75,- Toeslag Village stay: €   50,-

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Luchthaven transfers
- Accommodatie op basis van logies en ontbijt (3x ontbijt en 1x BBQ)
- Water, thee of koffie tijdens het ontbijt
- Privé minibus/auto met chauffeur, tol, brandstof en parkeerkosten
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Olielamp tijdens bezoek aan de Londa Grot
- Engels of Nederlands sprekende gids
- Bijdrage aan het weeshuis in Zuid-Sulawesi

Prijs exclusief:
- Vliegtickets
- Vertrekbelasting
- Overige consumpties
- Fooien
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- Persoonlijke uitgaven
- € 35,- administratiekosten per boeking

Reisinformatie


Accommodatie
Er wordt tijdens deze bouwsteen gebruik gemaakt van middenklas hotel die voornamelijk met een tot drie sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen. U kunt tegen bijbetaling overnachten in het traditionele eco huis Tongkonan Layuk Lion in Torajaland (optioneel).

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren. Het BBQ-diner is onder voorbehoud, deze kan ook vervangen worden door ander Indonesisch diner.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt u begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De auto's zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. U mag één stuk ruimbagage en één stuk handbagage meebrengen, bij meerdere stukken bagage per reiziger kan het voorkomen dat er terplekke een optioneel babage-busje ingezet moet worden.


Vluchtinformatie
Vluchten kunnen wij voor u boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Garuda Indonesia Airlines.
Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.